Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Ugn 225 grader

Stek blandade grönsaker enl ”man tager vad man haver”.

I min stekpanna har jag:
En zuccini
1 stor morot
1 stor gul lök
15 cm purjolök
1 röd paprika
2 tomater
Grön kål

Allt skuret i tärningar.
Salta och peppra.
Färska örter (basilika, timjan tex.) ca 1 msk

Stek allt tills det blir mjukt.

Tomatsås

En förpackning ekologiska passerade tomater.
Stek en finhackad gul lök tillsammans med en eller två hackade vitlöksklyftor
Krydda med salt och peppar och häll över tomaterna.

Blanda tomatsåsen med 2 dl creme fraich och 1 dl grädde.

Häll lite sås i botten på en ugnsfast form
Varva färska lasagneplattor med grönsakerna och tomatsåsen.
Avsluta med tomatsås så det täcker alla plattor och strö över riven ost.

In i mitten av ugnen ca 20 minuter.