Tacosallad med röda bönor

Taco på annat vis får du i denna tacosallad med röda bönor som du serverar tillsammans med lite tacochips och grönsaker. Salladen får ett hett sting av chilisås och chilipulver och passar ypperligt som alternativ till tacomiddagen.

  • 1 rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk mild chilisås
  • salt och peppar
  • ev 1 krm chilipulver

Tillbehör

  • sallad
  • tomater
  • rödlök
  • tacochips
  • riven ost

Så här gör du

Detta är ett recept från Buffé nr 3 1997

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i oljan någon minut utan att det tar färg.
  2. Häll på de avrunna bönorna, krossade tomaterna och chilisåsen. Låt det hela koka ihop ett par minuter. För extra hetta tillsätt chilipulver eller annan stark favoritkrydda.
  3. Lägg upp sallad, tomater, lök och chips. Serverar du detta varmt som en hel rätt så passar det perfekt med riven ost som får smälta ned över röran samt iskall gräddfil, hackade oliver och mild chili.

Tips Serverar du röran ljummen eller kall räcker det att dippa tacochipsen i röran. Gott blir det hur som helst.