Prova helstekt rotselleri!

4 port. Ca 45 min, 2 timmar i ugnen.

Helstekt rotselleri

1 rotselleri
1 savojkålshuvud
8 små, fina potatisar
12 brysselkål, delade
100 g parmesanost, finriven
4 msk crème fraiche
olivolja
2 msk smör, salt och peppar
dill till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Ansa rotsellerin och gnid in den med olivolja och salt.

Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och rosta den i ugnen ca 2 timmar.

Ansa savojkålen. Bryt isär huvudet blad för blad. Spara de grönaste bladen och koka resten i saltat vatten ca 6 –7 minuter. Kyl dem genast i kallt vatten.

Koka potatisarna mjuka i saltat vatten med skalen på. Skala dem.

Lägg in den delade brysselkålen och de grönaste savojkålsbladen när det är ungefär 20 minuter kvar för sellerin i ugnen och låt dem bli rostade och frasiga.

Akta så att de inte blir brända.

Smält smör i en panna och glasera de kokta savojkålsbladen tillsammans med de kokta skalade potatisarna. Smaka av med salt och peppar.

Dela rotsellerin i 4 jämnstora bitar och lägg i mitten av var sin tallrik och arrangera kålsorterna och potatisen runt om. Klicka eller spritsa på parmesankrämen och toppa gärna med lite extra riven eller flagad parmesan och ett par dillkvistar.

(Receptet hämtat från Dagens Nyheter)