Natursnokarnas aktiviteter 2012

Lördag 16 juni 2012

Stornäset på Alnö

I lördags träffades Natursnokarna i Stornäset på Alnö. Fyra vuxna och fem barn. Lite sol och lite moln och alldeles lagom varmt för att doppa tårna i vattnet och leta efter hoppstjärtar och maskar i sandbotten.

Fåglar såg och hörde vi i massor men ingen av oss är någon fågelexpert så vi kände endast igen kanadagäss, knipor, svalor och olika sjöfåglar.

Efter att ha grillat och fikat gick vi genom skogen hem och det såg mest ut som plockepinn efter vinterns stora storm. Men det var en nästan trolsk stämning i skogen.

Ta er gärna till Stornäset eftersom det bjuder på så mycket olika natur.

Lena Norell

 

Lördag 17 mars 2012

Djurspårning på Norra Berget.

Med oss som djurspårare var Andreas Aronsson.

Många sugna djurspårare dök upp och kanske det fina vårvädret bidrog. Ca 10 barn och dubbelt så många vuxna deltog. Snön hade nästan smält bort och det som var kvar var hårt och några spår i den gick inte att finna. Vi såg ändå spår efter ekorrar och hackspettar i de avgnagda kottar vi hittade. Vi hade även tur att hitta en uppstötning från en uggla. En fågelholk som satt på låg höjd öppnade vi och städade ur. Den var full av mossa och hår. Riktigt mjukt och skönt. Däremot syntes det att det nog var ett tag sedan fågelholken använts.

Andreas berättade att om man har tur kan se både orre och tjäder i skogarna kring Norra Berget. Tänk ändå, tjäder nästan mitt i stan!

 

Lördag 18 februari 2012

Denna dag samlades några tappra själar. Klass 2 varning hade gått ut om snöoväder, men icke!

5 barn och 4 vuxna träffades i skogen och först letade vi upp resterna efter våra djurgranar. Mycket hängde fortfarande kvar och de lät vi vara, men alla nötter och de flesta äpplena hade gått åt. Morötterna och äpplena hänger i hampasnören och de ska vi samla in senare under våren.

Vi lekte även en ansträngande lek med ett rep insnurrad upp och ner bland träd och stenar. Vi vuxna tyckte i alla fall att det var ansträngande.

Snöstormen lyste med sin frånvaro.