Lax med krämig risotto

För 4 personer :

3 1/2 dl risoni
600- 700 gram färsk lax
100 gram philadelphiaost
2 tärningar kycklingbuljong
vatten
dill
salt och peppar

Serveras till tärnad tomat och gurka

Gör så här:

 Ställ ugnen på 175 grader.

Lägg laxen i en ugnsform med skinnsidan neråt, salta och peppra, och ställ in i ugnen.
 I ca 25 minuter ( jag hade nog inne den tio minuter längre) eller tills den är klar.

Koka upp vatten 1 1/2 liter ungefär och tärna ner buljongen. Tillsätt risonin när vattnet börjat koka och koka i ca 11 minuter. 

Spara 1 1/2 dl (jag sparade bara ca 1/2 dl ) av buljongvatten när du häller av det. Rör ner buljongvattnet och 100 gram philadelphiaost i risonin och rör om. Smaka av med salt och peppar.

Tärna gurka och tomat och lägg upp