Bönbiffar, bulgur och granatäpple

IMG_3990

8 STORA BÖNBIFFAR:
2 förpackningar kidneybönor a´ca 400g (skölj)
4 morötter
1 gul lök
1 vitlök
2 ägg
5 dl havregryn
1 kruka persilja
2 tsk torkad koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk örtsalt
1 tsk himalayasalt
2-4 msk olivolja

Kör allt i matberedare…(men går givetvis att mosa, riva, hacka och röra också)
Stek på hög värme i rikligt med smör eller kokosolja.

IMG_3986

BULGURSALLAD:
kokt bulgur enligt instruktioner på förpackning och låt svalna
1 hackad rödlök
1 granatäpple
stekt/grillad halloumi
färsk spenat

DRESSING:
2 msk äppelcidervinäger
4 msk rapsolja
1 tsk fransk senap
1 tsk honung
0,5 tsk salt

MANGOCURRYSÅS
2 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
1 tsk curry
0,5 tsk örtsalt

Enjoy!

IMG_3989

Receptet är hämtat från: http://chicandfair.wordpress.com/